Informatie over lichaamsgerichte coaching Lies de Wit - Coaching, Lichaamswerk, therapeutisch lichaamswerk - Le Bon du Bon

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Informatie over lichaamsgerichte coaching Lies de Wit

We hebben de capaciteit om als mens vanuit bewustzijn, onbewuste mechanismes en onwillekeurige patronen en handelingen te zien. Alsof je van buiten af naar jezelf en je omgeving kan kijken. Dan te zien dat je uit balans bent, je snel ergert, bang bent, van streek, boos of dat je terug trekt uit contact.

We zijn niet het lichaam en niet het denken. Vaak maken we alles persoonlijk. Met het bewustworden van de onderliggende verstrengelingen, het zien van de patronen en je denkpatroon, ontstaat er ruimte en rust en kunnen we nieuw gedrag gan uitproberen.

In het het lichaamswerk, werken we o.a met het onderzoek; wat ervaar je in je lichaam, waar zit het vast, waar is het strak, gepantserd, ruim, waar is het geblokkeerd, waar is het soepel en waar is de doorstroming niet gestagneerd? Wanneer wel en wannner niet.

Je lichaam draag je geschiedenis met zich mee. Je "karakter" zit erin opgeslagen. Er is veel te leren over lichaamsbewustzijn, houdingen enbewegelijkheid. Onder ander door ademwerk, expressie, mimiek, stem, gronding enzovoort.

Leren om zonder oordeel te zien wat uit balans is, liefdevol en met mildheid en mededogen te kunnen kijken. Naarmate je meer in je lichaam aanwezig bent en kunt zijn, ontstaat er meer rust, ben je meer in het hier en nu en voel je je goed.

Teveel piekeren, denken, willen oplossen met het denken, alles analyseren, brengt je meer in een vicieuze cirkel van alles onder controle te willen houden en geliefd te worden.


Over mezelf;

Ik heb de 4 jarige opleiding Emotioneel Lichaamswerk gedaan bij het Instituut voor Emotioneel Lichaamswerk.

Verder heb 1 jaar de opleiding van SomaticExperiencing Practitioner (SEN) gevolgd.
Ook 2 jaar de Bocam opleiding Chinese geneeskunde gedaan. De opleiding is gebaseerd op de Chinese Natuurfilosofie (Taoisme), de Traditionele Chinese Geneeswijze, de Chinese bewegingsleer en de kwantumtheorie (Qi-veld).

Daarnaast vele workshops gevolgd over o.a. Karakterstructuren van Wilhelm Reich, opstellingenwerk en de Byron Katie methode. Het meeste heb ik geleerd van Isaac Shapiro. Met name over het liefdevol omarmen van het menszijn, het bewustzijn dat alles ziet en altijd aanwezig is. Met een zachte blik naar binnen te kijken.

Ik werk lichaamsgericht. Het onderzoek vindt plaats in het lichaam. Met bio energetica, ontspanningstechnieken, gronding, visualisaties, opstellingen, ademwerk, inquiry, muziek, body talk enzovoort.

De aandacht brengen naar het subtielere, sensitiever ervaring in het lichaam en zenuwgestel.

Kernwoorden; Lies de Wit; coaching; Bettel; kwaliteit;

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu